Ahmet Tığlı

Ahmet Tığlı

 

 

 

 

1945 yılında Abana/ Kastamonu’da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdikten sonra askerlik dönüşü, Emniyet Sandığı Denizcilik Bankası’nda memur olarak göreve başladı. Muhasebeden sorumlu Müdür Yardımcısı iken 1990 yılında emekli oldu. O tarihten itibaren kendine ait ofiste Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak mesleki faaliyetini sürdürmektedir.
Tığlı ilk şiirlerini 60’lı yıllarda yazdı. O yıllarda yazdığı “Sen Gittin Gideli” şiiriyle 1972 yılında bir yerel gazetenin Kastamonu Genelinde açtığı şiir yarışmasında birinci oldu. Aynı şiiriyle 2002 yılında Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği’nin Türkiye Genelinde açtığı ödüllü şiir yarışmasında yine birincilik ödülü aldı. 2007 yılında Türkiye Şairler Birliği’nin şiir kitabı dalında Türkiye Genelinde açtığı yarışmada, Sevgiye Sığın şiir kitabıyla ikincilik ödülü aldı. 2009 yılında Saküder’in Türkiye Genelinde açtığı ödüllü şiir yarışmasında Sen Gittin Gideli isimli şiiriyle 1.ci mansiyon ödülü aldı.
Şairin üç şiiri bestekâr Tahir Sıral tarafından bestelendi. “Her Derde Devadır Senin Bakışın” şarkısı TRT denetiminden geçerek TRT arşivlerine girdi.
Tığlı Yazın Sanat Kooperatifi Basad (Bakırköy Sanatçılar Derneği) Saküder Edebiyat Koop Türkiye Şairler Derneğinin üyesidir.
2002 yılında üyesi olduğu Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği’nde sırasıyla Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2005 yılında bu dernekten ayrılmıştır.
Şair Yazın Sanat Koop’ta 5 yıldır 15 günde bir “Yazın Sanat Söyleşileri” adı altında şair yazar ve sanatçıların konuk olduğu bir program sunmakta, onların eserlerinin ve edebi kişiliklerinin tanıtılmasına şair yazar sanatçıların yararlanmasına katkı sağlamaktadır.
CHP Fatih İlçesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığı da yapmış olan şair, İlçe Lokalinde partilileri şiir musiki edebiyat sanatla buluşturmuştur.
Tığlı halen Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği Üyesi ve bu Derneğin Yönetiminde görev almış ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığını da sürdürerek her ay çeşitli konularda konuk alarak, kültür edebiyat şiir musiki günleri düzenleyerek bu konulardaki faaliyetine devam etmektedir.
Tığlı’nın şiirleri birçok dergi gazete ve radyo TV de yayımlanmış kendisi de bizzat radyo Tv programlarına katılmıştır.
Yayınlanmış Eserleri: Sevgi Merdivenleri (2003), Sevgiye Sığın (2006), Sen Yakamozsun (2008), Yakamozun Çığlığı (2014), Sahilde Kükreyen Küheylan (2016).