Başak Tuncel

Başak Tuncel

.İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Üsküdar’da tamamladı. Hacı Sabancı Lisesini bitirdi (2002). Eskişehir Anadolu Üniversitesi Basın-Yayın Bölümüne girdi (2003). Burada iki yıl okudu, bıraktı. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümüne girdi (2005), bu arada çeşitli TV kanallarında haber editörü ve spiker olarak çalıştı (2009-2010). Üniversiteyi 2013 yılında bitirdi. 2015’te Antrakt Sinema Gazetesi’nde film yazarlığına başladı aynı zamanda bazı şiir ve film yazılarını http://basaktuncel.blogspot.com adlı kendi bloğunda da yayımlamaktadır.
Senaryo projeleri üzerinde çalışmaları bulunan ve şair kimliğiyle öne çıkan Başak Tuncel’in şiirlerinin yanı sıra yazıları başta Şiirden olmak üzere Lacivert, Antrakt, Kitapçı, Afrodisyas Sanat, Yasakmeyve, Ekin Sanat, Kıyı gibi dergilerde yer
almıştır. Kıyı dergisi (Sayı: 282, Mart-Nisan 2013), Her sayı Kıyı’da bir şair bölümünde ve Yasakmeyve dergisi (282. Sayı: 76, Eylül-Ekim 2015) Şairin Genci bölümünde, şiirlerine yer vermiştir. Seçme şiirleri Denize Yolculuk (2015) adıyla kitaplaştırılmıştır. Şiirsel, akıcı bir dili bulunan Tuncel, kendi hayatından ve yaşanmışlıklardan şiiri otantikleştirerek, okurun hayal dünyasını genişleten sanatsal, zamansız, özgün bir dünya kuruyor.
“Başak Tuncel, yaşamından deneyimledikleri üstünden şiirini kuran, samimi bir şiire sahip. Öykülemelerini gizlemeyi iyi biliyor, kurduğu imgelerle anlamın çoğalmasını sağlıyor, değişik parıltılar elde etmemize izin veriyor. Çizdiği öz yaşamsal resimler bizi de ilgilendiriyor, hayal kurmamızı sağlıyor. Gelişmeye, derinleşmeye açık bir şiir yazıyor. Başak Tuncel’i dikkatle takip etmek gerek.
(2015, Şiirden -Metin Cengiz)